Чому кальян гірчить і як впоратися з цією проблемою? - Kalyaner.com.ua

Маєте досвід, коли ваш кальян раптово починає видавати неприємний аромат, стає гірким і видає дим із неприємним смаком? Розглянемо можливі причини, чому кальян гірчить, і як вирішити цю ситуацію.

  1. Першим кроком є продувка кальяну, оскільки застійний дим в колбі може надавати гірковатий відтінок.
  2. Якщо продувка не дає бажаного результату, зменште трошки теплову інтенсивність в чаші. Це трапляється, коли використовуються тютюни, не призначені для високих температур, і жар від вугілля є занадто великим, що приводить до горіння тютюнової суміші з виділенням гіркоти. Просто вилучте один вугілля, зробіть кілька затяжок-продувок і перевірте, чи змінився смак диму.
  3. Якщо зменшення кількості вугілля не допомагає, слабо продуйте саму чашу. Запам'ятайте, що температура чаші може бути високою, а матеріал чаші - глина - добре утримує тепло. Зніміть калауд і обережно продуйте в чашу два-три рази, знижуючи температуру в тютюновій суміші.
  4. Якщо ви користуєтеся фольгою, то охолодження чаші, як описано в третьому пункті, неможливе. У цьому випадку просто вилучте один кубик вугілля.
  5. Ще однією можливою причиною гіркоти в кальяні може бути перегрів при забивці "в касание", особливо при курінні на фользі. У таких випадках при перегріві верхніх шарів тютюнової суміші може виділятися неприємна гіркота. Це також актуально при використанні тютюнів, які не стійкі до високих температур.

Ці прості заходи повинні допомогти позбутися неприємного смаку.

Чому кальян гірчить і що робити? - Kalyaner.com.ua

Ще однією можливою причиною гіркоти при курінні кальяна є утворення гари на колодці (на калауде / регуляторі тепла). Цей нагар при нагріванні може виділяти неприємні запахи. Розібрайте кальян і промийте всі деталі. Уважно огляньте колодку з усіх боків: якщо утворився нагар, його необхідно видалити. Звичайні колодки можна почистити металевою губкою; але якщо не хочете їх подряпати, занурте колодку в гарячу воду з лимонною кислотою. Через 30–40 хвилин нагар легко видаляється.

Підводимо підсумок і відповідаємо на питання: Як правильно приготувати кальян, щоб уникнути гіркоти?

• Курільний пристрій повинен бути чистим і не мати "жовтих" відкладень або нагару. • При використанні тютюнів, які не стійкі до високих температур, слід слідкувати за тим, щоб не відбувався перегрів суміші, особливо при забивці "в касание". • При міксуванні різних тютюнів враховуйте їх "стійкість до тепла". Забивайте шари від сортів, здатних витримувати більш високі температури, ближче до колодки (до фольги). • Охолодження диму напрямую залежить від температур води в колбі, особливо при невеликому об'ємі води. Якщо ви довго курите, вода прогрівається, змінюючи смак диму і створюючи відчуття "гіркоти в горлі". Замініть воду на свіжу і холодну.

З досвідом приходить розуміння причин появи гіркоти в кальяні, але не варто відчаюватися, якщо відразу не вдається розібратися в ситуації.